Με δεδομένο ότι η Αθήνα είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν είναι τυχαίο ότι η διαμονή καταγράφεται και έξω από τα νοητά όρια της πόλης. Ο προορισμός διαθέτει πα΄λι μια πρωτιά στο σύνολο των καταλυμάτων της χ΄ώρας. Να πούμε εδώ ότι η Αθήνα διαθέτει τις περισσότερες καταχωρήσεις της σε διαμερίσματα. Το σύνολο όμως των καταλυμάτων της Αθήνας του λεκανοπεδίου και του Πειραιά είναι:

καταλύματα

Βάσει των στοιχείων της Transparent το σύνολο των καταλυμάτων στο μεγαλύτερο προορισμό της χώρας εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών αυτή τη στιγμή είναι 11.328 καταλύματα.

Τα καταλύματα της Θεσσαλονίκης

Η πόλη προσφέρει πλειάδα τύπου καταλυμάτων και μάλιστα πού υψηλού επιπέδου. Ο προορισμός είναι συνυφασμένος με την Χαλκιδική. Η πόλη όμως και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει:

καταλύματα

Εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών 3.047 καταλύματα. Ο προορισμός, σίγουρα έχει μεγαλώσει. Μια στάση πριν ή μετά τη Χαλκιδική επιβάλεται. Παράλληλα η πόλη φιλοξενεί και business travelers, έλληνες και ξένους ενώ είναι και ιδανικός city break προορισμός για τις όμορες χώρες.

Τι θα πρέπει να επισημάνουμε σχετικά με τα καταλύματα

Τα δεδομένα (listings) δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τα ακίνητα δίχως ΑΜΑ. Είναι πάγια θέση του STAMA να κατεβούν από τις πλατφρόμες. Το επισημαίνουμε σε κάθε επαφή μας με τους εκπροσώπους των πλατφορμών και τους αρμόδιους φορείς. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των καταλυμάτων είναι δυναμικός και όχι γραμμικός. Την περίοδο του Covid π.χ πολλά ακίνητα είχαν αποσυρθεί. Κάποια έχουν μεταφερθεί στη μακροχρόνια μίσθωση, κάποια είχαν αποσυρθεί και ξανά αναρτούνται. Τα δεδομένα που ανακοινώνουμε αφορούν τα listings.

Συνεχώς νέα στοιχεία

Ο STAMA σε συνεργασία με την Transparent και μέσα από τη στρατηγική τους συνεργασία θα συνεχίσουν την ανακοίνωση στοιχείων και δεδομένων για την ελληνική αγορά.

Αναδημοσίευση στοιχείων

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των στοιχείων χωρίς την αναγραφή της ακόλουθης πρότασης:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent στρατηγικού συνεργάτη του STAMA Greece”