Αθήνα, 5 Ιουλίου 2023: Η Key Data, ειδική στα δεδομένα βραχυχρόνιας μίσθωσης (STR), έγινε ο αποκλειστικός συνεργάτης δεδομένων του STAMA. 

Η συνεργασία αυτή σημαίνει ότι ο Σύνδεσμος μας θα έχει πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου της ελληνικής αγοράς της Key Data για να βλέπει τις τάσεις της αγοράς και των επιδόσεων του κλάδου σε πραγματικό χρόνο. 

O STAMA Greece ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από μια κοινοπραξία διακεκριμένων ελληνικών φορέων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εξοχικών Κατοικιών (EHHA) με έδρα τις Βρυξέλλες και είναι η μόνη οργάνωση μελών στη χώρα που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες και διαχειριστές εξοχικών κατοικιών, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 5.000 ακίνητα. 

Σχετικά με τη συνεργασία μας

Σε όλα τα μέλη του STAMA θα προσφερθεί πρόσβαση στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και συγκριτικής αξιολόγησης της Key Data, με περισσότερους από 30 βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs), σε προνομιακή τιμή μέλους. Αυτό περιλαμβάνει τη μέση ημερήσια τιμή (ADR), τα έσοδα ανά διαθέσιμο μίσθωμα (RevPAR), την πληρότητα και το παράθυρο κρατήσεων, αλλά επεκτείνεται και στα δεδομένα της αγοράς τροφοδοσίας, ώστε να μπορούν να δουν από πού προέρχονται οι ταξιδιώτες υψηλής αξίας. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά σύνολα δεδομένων στα οποία βασίζονται οι διαχειριστές ακινήτων παγκοσμίως για να προσαρμόσουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα μέλη θα έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο των KPIs εάν εγγραφούν στο Key Data Pro Dashboard.

key data stama

 

Οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να ενσωματώσουν τα δεδομένα των κρατήσεών τους απευθείας στο Key Data Dashboard μέσω του λογισμικού διαχείρισης ακινήτων (PMS), καθιστώντας εύκολη την κατανόηση των επιδόσεών τους και τη συγκριτική αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου τους σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Η Key Data συγκεντρώνει και ανωνυμοποιεί τα δεδομένα της τοπικής αγοράς, επιπλέον της καθημερινής άντλησης δεδομένων από τους βασικούς online ταξιδιωτικούς πράκτορες (OTA), προκειμένου να διασφαλίζει ότι προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την αγορά.

Δηλώσεις για τη συνεργασία μας

Ο Νάσος Γαβαλάς, Πρόεδρος του STAMA Greece, δήλωσε: «Η στρατηγική μας συνεργασία με την Key Data αναβαθμίζει τη θέση του συνδέσμου μας και γενικότερα του κλάδου της ελληνικής βραχυχρόνιας μίσθωσης. Θα συνεργαστούμε για πιο ολοκληρωμένα δεδομένα και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους Έλληνες διαχειριστές ακινήτων και τα μέλη του STAMA να αναπτύξουν τη θέση τους στην αγορά».

 

 

Η Sally Henry, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης EMEA της Key Data, δήλωσε: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον STAMA. Η Ελλάδα είναι μια τόσο σημαντική αγορά και έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αγορά που δείχνει ξεκάθαρα πώς τα εναλλακτικά καταλύματα μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική τουριστική βιομηχανία και να εδραιώσουν την ελκυστικότητα ενός προορισμού στους διεθνείς επισκέπτες. 

Τα μέλη του STAMA έχουν τώρα πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για την ελληνική αγορά, οι οποίες θα τα βοηθήσουν να σχεδιάσουν το μέλλον και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να στηρίξουν τα έσοδά τους. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν πώς να πηγαίνουν τη συγκριτική αξιολόγηση στο επόμενο επίπεδο με το Pro Dashboard, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας αιχμής στα οποία βασίζονται οι διαχειριστές ακινήτων μας σε όλο τον κόσμο. 

Ο ελληνικός κλάδος βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά υπάρχουν θύλακες όπου η προσφορά έχει αυξηθεί απότομα. Οι επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε, αν θέλουν να πλοηγηθούν σε μια αγορά στην οποία παρατηρείται μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής».

Σχετικά με την Key Data

Η πλατφόρμα της Key Data αντλεί και αναλύει τα πιο ακριβή δεδομένα ενοικίασης διακοπών σε πραγματικό χρόνο, τα οποία είναι διαθέσιμα στον κλάδο. Έχοντας την εμπιστοσύνη από ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες διαχειριστές, επενδυτές και DMOs σε όλο τον κόσμο, προσφέρει εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας που βοηθούν στην προώθηση αποφάσεων τιμολόγησης και μάρκετινγκ με καλύτερη πληροφόρηση. Με μοναδικό τρόπο, η Key Data συνεργάζεται με παρόχους καταλυμάτων σε περισσότερες από 500 διεθνείς αγορές για να αντλεί καθημερινά δεδομένα απευθείας από τις πλατφόρμες κρατήσεών τους. Συνδυάζοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα από OTAs, όπως η Airbnb, η Vrbo και η Booking.com, η Key Data συγκρίνει στη συνέχεια αυτά τα μελλοντικά δεδομένα με 45+ KPIs. Η Key Data είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης δεδομένων του Συνδέσμου Διαχείρισης Ενοικιάσεων Διακοπών (VRMA). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα keydatadashboard.com.